De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
St. Jansfeest 24 juni: de zon is op zijn hoogtepunt. ‘Met St. Jan keert het blad zich om’ weerklinkt de aandacht voor de zonnewende. Om de aspergeplant te sparen, wordt er niet meer geoogst en kunnen de asperges doorgroeien.
De geur van versgebakken brood. Alleen al bij de gedachte loopt het water je in de mond. Bak jij je brood niet zelf? Dan geven wij je dé redenen om dat wel te doen en daarnaast krijg je het recept van het makkelijkste brood ooit.
Dutch Oven Zoete Bierkip met ui, rode biet en potato wedges, een recept van Eric van Det, chef en BBQ specialist van Roost Buitenkoken.
Twentse entrecote met chimichurri, tomaat, courgette en limoen, een recept van Eric van Det, chef en BBQ specialist van Roost Buitenkoken.
Door de coronacrisis moet de horeca haar deuren sluiten. Om toch te kunnen genieten van heerlijke gerechten, zijn een aantal chefs van bekende restaurants gevraagd om hun recept te delen. De smaakvolle carrot cake van nhow.
Geniet van heerlijke Mosseltjes, zoet & ziltig met bier & gember, een recept van Eric van Det, chef en BBQ specialist van Roost buitenkoken.
Asperge Quiche. Dit heerlijke aspergerecept komt van Natuurlijk Mander, de aspergeboerderij van de familie Oude Luttikhuis in Mander.
Een smakelijke omelet met kruiden én onkruid uit eigen tuin. Lokaal, gemakkelijk en verrassend smakelijk.
Geniet van heerlijke hartige taart met geitenkaas, proscuitto & walnoot, een recept van Eric van Det, chef en BBQ specialist van Roost buitenkoken.