De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.

Wentelteefjes, bij Naobers ook wel bekend als klakoars of verlôorn brôod, zijn pas echt lekker als je ze verrijkt met blauwe bessen, banaan en - optioneel - honing of siroop. Met dit recept wordt het gegarandeerd smullen.

Een lekker recept om de nazomer en vroege herfst in te luiden. De kokos houdt ons nog in de zomerstemming, de pepers verwarmen ons alvast.

Wie kent ze niet van vroeger? Drie-in-de-pan. Heerlijk smullen was het als toetje of tussendoortje. Met dit recept maak je ze precies als oma ze vroeger maakte.

Met dit eenvoudig te bereiden rundvleesgerecht beleef je op een overheerlijke manier de smaak van vroeger. Het vlees samen met de kruiden en het bier vormt de basis voor een stoere maaltijd. Lekker met rode kool en aardappelpuree.

Niets zo lekker als stoofvlees van oma! Langzaam gegaard, weinig werk. De verrukkelijke geuren die vrijkomen, vullen de keuken.

Je ziet ze steeds vaker voorbijkomen, filmpjes met snelle ovengerechten. De truc is vaak alles bij elkaar in de ovenschaal doen en een half uurtje laten garen. Daarna heb je iets verrukkelijks. Super simpel, snel en heerlijk!

Lekker op een zomerse dag of bij de barbecue: aardappelsalade met augurkjes en een frisse, romige saus.

Het vakantiegevoel nog even vasthouden. Deze risotto met pompoen, ui en knoflook, afgemaakt met krokant gebakken tarbotfilets en geraspte truffel, brengt u in gedachten terug naar Italië. Mamma mia, wat heerlijk!

Deze bounties met quinoa en chocolade zijn gezond en makkelijk te maken. De banaan, chocolade en de kokos maken het zoet, zodat je nog maar weinig suiker hoeft toe te voegen.