De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.

Heerlijk! Een zoete en pittige vegetarische maaltijd (voor twee personen). In een kwartiertje tijd heb je dit heerlijke gerecht op tafel staan. Het is lekker op een koude winterdag vooral omdat het pittig en zoet is.

Heb je een drukke dag... hierbij een heerlijk en gezond 'broodje gemak'. Lekker en snel klaar!

Elke herfst zijn de veenbessen op hun best qua smaak en kunnen ze geoogst worden. Daarom hebben we hier een lekker recept voor je van dit gezonde besje met geneeskrachtige eigenschappen. Maak deze heerlijke veenbessenmousse.

Ze zijn er weer… spruitjes! Sommige mensen (en de meeste kinderen) vinden spruitjes niet lekker vanwege de bittere smaak. Dit recept komt van één van onze collega’s en zij zegt dat zelfs haar kinderen zo lekker meesmullen.

Stamppot boerenkool, dat kennen we allemaal. Lekker met een stukje worst en wat zuur. Maar wist je dat boerenkool zich ook leent voor verrassende andere recepten? Probeer deze hartige boerenkooltaart eens!

Dikke jennen-soep is een stevige maaltijdsoep uit de omgeving van Zutphen. Deze maaltijdsoep dankt haar naam aan de witte bonen (‘dikke jennen’) uit snijbonen, die erin zijn verwerkt. Het recept is van Jo van Lamoen.

Ontdek het recept voor onze favoriete traktatie op kantoor: courgettecake met romige puddingvulling en frisse bosvruchtentopping. Een verrassend luchtige en feestelijke taart!

Dit recept voor bruine bonensoep met kaas/uienbrood is van Frieda te Lindert uit Barchem van de de Potten- en Pannenclub. Dat wordt smullen deze winter! Probeer ook eens de bruine bonensoep zoals oma hem maakt!

Niets is zo simpel en lekker als een tosti, gebakken in een koekenpan. Zelfs mensen die geen kaas lusten, smelten weg bij deze lekkernij. De pesto, cambembert en rode ui maken deze tosti nog specialer.