Schrijfster Janneke Siebelink spreekt vrijdag 25 november om 20 uur in de Koppelkerk in Bredevoort. De dochter van de bekende schrijver Jan Siebelink schreef haar eerste boek over een vrouw met een oorlogstrauma uit de oorlog.
Greetje Janssen is een kleurrijk voorbeeld van een nieuwe generatie (moes)tuiniers. Spitten en schoffelen komen niet voor op haar ‘To-Do-Lijstje’. Ze gebruikt compost in plaats van mest en is zuinig met het geven van grondwater.
Erik van Ommen is actief als beeldend kunstenaar. Die buiten vogels en dieren schildert en tekent. Hierdoor kan hij hun gedrag zo goed mogelijk weergeven. In zijn jubileumboek neemt Erik de lezer mee op wereldreis door de natuur.
Brood is een essentieel onderdeel van het voedingspatroon. Voor de meeste mensen tenminste. Behalve beleggen met kaas, ham, jam of hagelslag is brood ook heel goed te gebruiken als ingrediënt van een paar bijzondere gerechten.
Niets zo lekker als stoofvlees van oma! Langzaam gegaard, weinig werk. De verrukkelijke geuren die vrijkomen, vullen de keuken.
Als de eerste appelbomen vol hangen met heerlijke, sappige vruchten gaan consumenten zelf de boomgaard in om te oogsten bij Landwinkel De Woerdt in Ressen tussen Arnhem en Nijmegen. "Breng een tas, emmer of kist mee".
Bij het prachtige dorp Stokkum runt André Menting de kersverse streekwinkel OnsLokaal. "De streekwinkel is eigentijds en onze benadering vriendelijk maar soms wat eigenwijs", vertelt hij. "Vandaar ook de naam OnsLokaal."
Hartje Betuwe ligt het schitterende fruitteeltbedrijf van familie De Heus. Op het erf staat al meer dan 20 jaren een gezellig ingerichte Landwinkel vol prachtige streekproducten zoals vers fruit, groenten, sappen, wijn en jam.
Het zijn weer ‘wilde tijden’ en dat mag gevierd worden. Aan tafel wel te verstaan, met lekker Veluws of Achterhoeks wild. Hertenbout is het lekkerste in combinatie met de raapjes.