De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Olivier salade met ei, ofwel Russische salade. De salade is vernoemd naar Lucien Olivier, eigenaar van restaurant ‘Hermitage’ in Moskou. De salade is heerlijk in al zijn eenvoud en misstaat niet op de Paastafel.
Stamppot boerenkool, dat kennen we allemaal. Lekker met een stukje worst en wat zuur. Maar wist je dat boerenkool zich ook leent voor verrassende andere recepten? Probeer deze hartige boerenkooltaart eens!
Sinterklaasavond balletjes, een heerlijk hapje voor bij een glaasje tijdens het heerlijk Sinterklaasavondje.
Borstplaat is typisch Nederlands snoepgoed dat vooral in de maand december gegeten wordt. De lekkernij bestaat uit heel veel suiker, melk/room en een smaakstof, zoals vanille of cacao. De zoetigheid smélt in je mond.
Zelf kruidnootjes maken is heel simpel en zó lekker! Samen kneden, snoepen van het deeg en mooie balletjes draaien.
Het mag nauwelijks een recept genoemd worden, zó makkelijk kun je dit maken! En oeh wat lekker!!! Aardappelschillen hoeven voortaan niet meer in de kliko als je er deze overheerlijke chips van maakt. Dat wordt smullen!
Soms heb je van die dagen dan moet alles in rap tempo. Een hele dag werken, de sportclub 's avonds. En er moet ook nog gegeten worden.. De hartige taart bestaat uit slechts 5 ingrediënten. Dat wordt gegarandeerd smullen!!
We kregen dit verrassende recept, een bijzondere combinatie van boerenkool met spaghetti. Het recept is aangeleverd door één van onze Naober lezers. Het gerecht is bedoeld voor vier personen.
Han Mali, drummer van BohFoiToch, is een echte duizendpoot. Naast zijn eigen Trommeltoko is hij in Ruurlo bij de kinderen van Avonturijn vooral bekend om zijn grapjes en om zijn heerlijke pompoensoep! Hierbij zijn speciale recept.