De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Drukke werkdag achter de rug? Geen zin om te koken, maar toch gezond eten? Maak dan dit gerecht. Je hoeft alleen te snijden en te stapelen. Daarna de oven in en je kunt aan tafel!
Op de valreep voor Pakjesavond nog even dit heerlijke recept van gevulde speculaas. Of maak van dit recept een speculaasrol. En zonder de amandelspijs en amandelen, bak je van het deeg natuurlijk ook heerlijke pepernoten!
De varkensschenkel, ook bekend als haxe, is een variant op de veel duurdere kalfsschenkel maar wel erg lekker. Een ouderwets recept dit keer, maar dit doet bij de oudere generatie ongetwijfeld het water in de mond lopen. In
Een superlekker en snel te bereiden recept is de ovenschotel met courgettes, krieltjes en verse knoflook. De maaltijd is vegetarisch en gaat 40 minuten in de oven om heerlijk te geuren in de keuken.
Heerlijk! Een zoete en pittige vegetarische maaltijd (voor twee personen). In een kwartiertje tijd heb je dit heerlijke gerecht op tafel staan. Het is lekker op een koude winterdag vooral omdat het pittig en zoet is.
Niets zo lekker als stoofvlees van oma! Langzaam gegaard, weinig werk. De verrukkelijke geuren die vrijkomen, vullen de keuken.
Brood is een essentieel onderdeel van het voedingspatroon. Voor de meeste mensen tenminste. Behalve beleggen met kaas, ham, jam of hagelslag is brood ook heel goed te gebruiken als ingrediënt van een paar bijzondere gerechten.
Het zijn weer ‘wilde tijden’ en dat mag gevierd worden. Aan tafel wel te verstaan, met lekker Veluws of Achterhoeks wild. Hertenbout is het lekkerste in combinatie met de raapjes.
Uitgeholde pompoenen: voor veel ouders het schrikbeeld van het naderende Halloween. Wij maken er iets lekkers van. Geen pompoensoep of stamppot, maar een pompoen gevuld met groenten. Een eenvoudig, maar smaakvol gerecht.