De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Het weer wordt steeds mooier. Dat nodigt uit tot fijne dagjes uit en lange fietstochten. En als je dan 's avonds thuiskomt, heb je niet altijd zin om lang in de keuken te staan. Daarom dit recept van vis in romige saus met pasta.
In de nieuwste Naober staan leuke en handige Hebbedingen voor een gezellige picknick. Om het compleet te maken, geven we alvast wat heerlijke recepten voor een genietmiddag in de zon.
Heb je asperges op je menu staan? Kook je asperges in kippenbouillon en bewaar het kookvocht, de schillen en de kontjes en maak hier een heerlijke romige aspergesoep van. Zo geniet je dubbelop van je verse asperges!
"Erna kookt" maakt de heerlijkste gerechten en deelt ze graag. Dit keer maakte ze een heerlijke Italiaanse stoofpot. Een beetje winters met de typische Italiaanse smaak die doet denken aan de warme zomervakanties in het zuiden.
De Paasdagen komen eraan en er gaan nogal wat fabels rond over eieren. Wat is nou wel en wat is nou niet waar? We gaan het even ophelderen, zodat je komend weekend lekker kunt genieten van een vers eitje, of meer.
Gepocheerde eieren, heerlijk! En het ziet er lekker en chique uit op de Paastafel. Maar een ei pocheren is wel even een kunst. Wij leggen je uit hoe ook jij als een ware chefkok gepocheerde eieren kunt serveren deze Paasdagen.
Deze smakelijke aardappeltaartjes zijn lekker als bijgerecht of als een complete maaltijd. Serveer er dan wel een lekker stukje vlees of vis met een frisse bak sla bij.
Ook zo’n zin in het voorjaar? Dat krijg je helemaal met deze knapperige voorjaarsgroenten in een stevig jasje van aubergine. Heerlijk als bijgerecht voor vier personen of voor twee personen als vegetarisch hoofdgerecht.
Geld besparen terwijl je verduurzaamt? Dat kan met de groene budgettips van Milieu Centraal. Door de inflatie betaal je momenteel meer voor eten en drinken. Een extra reden om verspilling te voorkomen en slim boodschappen te doen.