Naober logo
Geef nu het jubileumnummer voor € 4,50 cadeau.
Klik hier!

Aan de keukentafel van een melkveebedrijf

Tussen oe en mien

Tussen oe en mien 29 augustus 2019 0

Aan de keukentafel van het moderne melkveebedrijf begint vader te vertellen: “Nu heb ik alles zo goed geregeld: op tijd het bedrijf overgedragen, op tijd verhuisd naar het dorp, maar van binnen ga ik kapot. Ik had niet gedacht dat het zo moeilijk zou zijn om los te laten. Ik ben bang dat hij me niets meer vertelt, dat ik niet meer weet wat hier gebeurt. Hij maakt keuzes zonder dat ik het weet. Ik durf er niet eens meer naar te vragen. Hij reageert dan zo boos dat ik maar niets meer zeg.”

Ik kijk de zoon aan. Hij staart naar de tafel, de armen over elkaar. Ik vraag, wat het met hem doet dat zijn vader zo verdrietig is. “Niets! Hij geeft overal kritiek op. Er is zoveel gezegd. Logisch toch dat ik niets meer overleg en hem negeer?” Ik vraag hoe het komt dat de emotie van zijn gezicht afspat, als het hem niets doet. Schokschouderend beginnen de tranen over zijn wangen te biggelen. Vader zit ernaast, de ogen op de tafel gericht.

Een familiegesprek met Paulien Hogenkamp, agrarisch coach. Lees verder in Naober hoe dit afloopt (nazomer 2019).

Hulp nodig? Kijk voor meer informatie op www.agrarischecoaching.nl. Voor persoonlijke begeleiding. Alleen uw verhaal kwijt, of maakt u zich zorgen over iemand? Dan kunt u bellen met de vertrouwenslijn 085-1303430.

Ook Naober is bereikbaar voor uw verhaal via info@naober.nl

Plaats een reactie

0 Reacties