Naober logo
Geef nu het jubileumnummer voor € 4,50 cadeau.
Klik hier!

Van Ontwerp tot Optocht

Bloemencorso Lichtenvoorde

0

De komende periode gaan we samen met Janette van Egten (Klomptgoed) een corsogroep volgen in Lichtenvoorde. Hierbij haar eerste column!

Een grote wens van mij was om eens een kijkje achter de schermen te nemen bij één van de vele fantastische corsogroepen die Lichtenvoorde rijk is. Want wat gebeurt daar nou allemaal?! Natuurlijk realiseer ik me dat het keihard werken is, bijna een heel jaar lang en dat allemaal op vrijwillige basis. Daarom ga ik ze een jaar lang op de voet volgen om te zien wat er gebeurt vanaf het ontwerp tot aan de optocht. Tot mijn grote blijdschap zet Corsogroep Teeuws haar deuren voor mij open en ben ik welkom om alle stappen te fotograferen en met jullie te delen in een serie columns.

In 2019 viert Bloemencorso Lichtenvoorde haar 90-jarig jubileum! Extra bijzonder dat ik juist dit jaar met dit project aan de slag ga. Tijdens de Zomermarkt Lichtenvoorde worden alle maquettes gepresenteerd. Tegen die tijd hoop ik een aantal mooie foto's te kunnen laten zien in een expositie. Ik heb er ontzettend veel zin in! Als gastvrouw van het Landschap Gemeente Oost Gelre ga ik de column ook in de Engelse taal schrijven om ons mooie bloemencorso nog meer onder de aandacht te brengen.

Janette van Egten, Klomptgoed - Wordt vervolgd.

Janette van Egten (Klomptgoed)

Mijn naam is Janette van Egten, geboren en getogen te Bilthoven (1975). In 2009 heb ik Bilthoven voorgoed verruild voor de Achterhoek, en woon sindsdien in Lichtenvoorde. Helemaal onbekend terrein was het eigenlijk niet.. Mijn grootouders woonden op verschillende plaatsen in de Achterhoek (Lievelde, Winterswijk en Corle). Iedere vakantie en lang weekend bracht ik bij hen door op de boerderij. Ik ben blij dat ik ‘terug’ ben! Mijn liefde voor de Achterhoekse streek is groot, net als mijn passie voor schrijven en fotograferen. Mijn eerste (oranje) klompen laat ik soms als vingerafdruk terug komen in mijn foto’s, mijn bedrijfsnaam KLOMPTGOED is daar overigens ook van afgeleid.

Plaats een reactie

0 Reacties