Naober logo
Geef nu het jubileumnummer voor € 4,50 cadeau.
Klik hier!

Raven van Dorst: “Ik ben hier een betere versie van mezelf’

0

Drie jaar geleden betrok presentator en muzikant Raven van Dorst een oud boerderijtje aan de rand van Apeldoorn. Het idee: Zoveel als mogelijk zelfvoorzienend gaan leven. Met de hulp van bekende Nederlanders, die in ruil voor een goed gesprek meegenieten van de plek. Zo werd Boerderij van Dorst het decor van het gelijknamige en zeer succesvolle televisieprogramma. Voor Raven is de boerderij meer dan een tv-programma, het is diens broodnodige baken van rust. Naober-redacteur Judith van der Steeg ging, met wat biertjes onder de arm, langs bij de nieuwe buur.

Ha Raven. Wat leuk dat ik mag langskomen…

“Ja joh, prima. Maar vind je het goed als ik ondertussen doorga? Onkruid wieden kan mooi met z’n allen, dacht ik. Maar dan is iedereen (ze doelt op de bekende Nederlanders voor het programma Boerderij van Dorst = red) weg en is er aan het einde van de dag toch nog een stuk niet gedaan. Geeft niet, maak ik het zelf even af. Ik word er wel relaxt van. Dankjewel voor de biertjes trouwens. Vorig seizoen heb ik hier zelf een poging gewaagd om bier te brouwen. Met een beetje hulp van iemand die dat goed kan.”

En? Was het te drinken?

“Nou, het is op!”

Deze moeten nodig de koelkast in. Ben je druk geweest vandaag? Had je leuke gasten?

“Ik heb een hoop geleerd, van.. O, dat mag ik nog niet zeggen. Nou ja, we hebben gaas gespannen over de sla, want alles werd de hele tijd aangevreten door hazen. En verder van alles wat, zoals bouwprojectjes. Work hard, play hard. Het is niet zo dat de BN’ers acht uur lang worden afgebeuld. We werken een deel van de tijd en daarna gaan we lekker zitten en praten. Maar ja, er moeten wel echt dingen gebeuren. Het is veel werk. Ook als hier vrienden komen, vraag ik of ze eerst effe een uurtje willen helpen. Dan krijgen ze daarna van mij een koud biertje.”

Hele artikel lezen en geen abonnee? Klik hier en word abonnee.

Plaats een reactie

0 Reacties