Naober logo
Geef nu het jubileumnummer voor € 4,50 cadeau.
Klik hier!
Kabeljauw: Vis zonder fratsen

Vis zonder fratsen

Koken 16 januari 2013 0

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 600 gram kabeljauw
  • 200 gram linzen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 deciliter olijfolie
  • handje groene kruiden (peterselie, selderij, prei, bosui, dragon, naar wens)
  • 100 gram spek (als je niet op de lijn hoeft te letten)
  • 1 deciliter room (als je helemaal niet op de lijn hoeft te letten)
  • 1 blaadje laurier
  • 1 deciliter jus (mag uit een pakje, jus van een sukade- of braadlapje is nog beter.

Bereidingswijze:

Fruit de gesnipperde ui in een kookpan in wat olie. Fruiten is bakken zonder dat de ui of knoflook te veel kleurt. Voeg de linzen toe en na 4 minuten een halve liter water en een snufje zout. Laat de linzen, als ze bijna gaar zijn, in een vergiet uitlekken. Breng ze op smaak met de gesneden groene kruiden en mogelijk nog wat olijfolie, peper en zout. Doe er eventueel uitgebakken spekjes bij.
Maak de jus op smaak met laurierblaadje en houd warm.

Stel de oven in op 90º Celsius. Voeg bij een combi-oven 40 % vocht toe of zet een bakje water in de oven voor voldoende vocht. Doe de linzen in een schaal. Leg hierop de in plakken gesneden kabeljauw en zet de schaal in de oven.
Na een minuut of 10 is alles warm, de kabeljauw gaar, d.w.z. licht glazig. Géén witte vlokken, dan is de vis té gaar. Nu kan de jus over de vis. Meteen opdienen met wellicht een groen blaadje ter decoratie.

Lekker met aardappelpuree en gesmoorde prei.

Eet smakelijk!

Plaats een reactie

0 Reacties