Naober logo
Geef nu het jubileumnummer voor € 4,50 cadeau.
Klik hier!
Wild eten in de Achterhoek

Wildseizoen Achterhoek geopend: bij deze restaurants is het smullen geblazen

Horeca 13 oktober 2023 0

De Achterhoekse wildvlag hangt weer in de top. Afgelopen maandag werd het Achterhoekse wildseizoen feestelijk geopend in Barchem. In de jaarlijkse campagne ‘Wild eten in de Achterhoek’ bundelen Achterhoekse restaurants en hotels voor de 43e keer hun krachten om (h)eerlijke dinerarrangementen samen te stellen. Dit jaar doen er een recordaantal deelnemers mee. De keuze is dus reuze!

Recordaantal deelnemers en arrangementen

Vanaf deze week staan er bij de deelnemende Achterhoekse wildrestaurants weer smaakvolle wildgerechten op de kaart. De diversiteit is groot en elke kok heeft zijn eigen specialiteit. Zo zijn er 80 aantrekkelijke een- of meerdaagse arrangementen. Het aantal deelnemende restaurants aan ‘Wild eten in de Achterhoek’ is gestegen tot 37. Nog nooit eerder deden er zoveel bedrijven mee. Nieuwe deelnemers zijn: Restaurant Raedthuys Lochem, Hotel De Lochemse Berg, Uitspanning ’t Peeske, Restaurant Het Arsenaal 1309, Bistro De Smederij en Restaurant Vanouds. Alle deelnemers vind je hier!

Lokale en seizoensgebonden producten

De maatschappelijke tendens is om steeds meer lokaal en van het seizoen te eten. De chefs van de verschillende restaurants springen daar ook steeds meer op in. Dat zie je terug in de dinerarrangementen. Volgens Bjorn Massop, chef-kok van restaurant Lokaal in Doetinchem is het niet nodig dat voedsel de hele wereld over reist.

Hij zegt: ‘Tijdens het wildseizoen zijn er in eigen regio volop lokale ingrediënten verkrijgbaar. Denk aan kruiden, paddenstoelen en wild uit de natuur, maar ook door lokale boeren, vaak biologische, geteelde producten, zoals groenten en fruit.’ Bij Restaurant Het Arsenaal 1309 staat er naast het wildmenu ook een volledig groen wildmenu uitgeschreven. Chef Björn de Waal is 1 van de beste groente restaurants van de Achterhoek.

Boek wildarrangement en krijg wandelboekje gratis

De Achterhoek leent zich in het wildseizoen uitstekend voor een korte vakantie. In de landelijke culinaire & culturele najaar campagne creëert Achterhoek Toerisme een totaal beleving voor bezoekers. De Achterhoek wordt op de kaart gezet als de omgeving waar bezoekers genieten van natuur, kunst, cultuur in combinatie met eten en slapen.

Alle gasten die een wildarrangement boeken krijgen bij aankomst een wandelrouteboekje met daarin 11 wandelroutes cadeau. De routes leiden wandelaars door het Achterhoekse herfstlandschap en langs inspirerende musea. Aan de routes liggen bijvoorbeeld Museum More, locatie Kasteel Ruurlo, het Lalique museum in Doesburg en het Achterhoeks Museum in Lievelde.

Wild eten in de Achterhoek

Een aantal deelnemers organiseert speciale evenementen met een beperkt aantal plaatsen. Een compleet overzicht van alle activiteiten, arrangementen en deelnemers is te zien op de website wildetenindeachterhoek.nl. Hier bestel je ook het wildmagazine voor thuis.

Jeen Grievink

Geboren en getogen Achterhoeker. Kroop uit z'n ei in de stad, groeide op in een pittoresk grensgebied. Besloot uiteindelijk te gaan schrijven. En doet dat nog steeds.

Plaats een reactie

0 Reacties